Oruc zamanı insanı tox saxlayan QİDALARIN SİYAHISI

15 Mart 13:30 Araşdırma 547
Oruc zamanı insanı tox saxlayan QİDALARIN SİYAHISI

Ramazanın ilk günlərində oruc tutanlar üçün ən vacib məsələlərdən biri də imsakda qəbul etdiyimiz qidalardır. Çünki təxminən 15 saat oruc zamanı bizi tox saxlayacaq qidaları seçim etmək çox vacibdir.

İnsanı uzun müddət tox saxlaya biləcək qidaları təqdim edirik:

İmsakda mədəni gec tərk edən, qan şəkərinə təsir etməyəcək məhsullara üstünlük verilməlidir.

Yumurta

Yumurta keyfiyyətli protein qaynağıdır. Protein isə daha uzun müddət tox saxlayır.

Qoz və fındıq

Qoz və fındıq kimi çərəzlər mədədən keçidi ləngidir və uzun müddət toxluq hissi yaradır.

Paxlalı bitkilər

Paxlalı bitkilər qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa kömək edir.

Badam

Proteinlə zəngin olan məhsullardan biri də badamdır.

Qara buğda

Qara buğda maqnezium və B vitamini mənbəyidir. Həm tox saxlayır, həm də çəki artırmır.

Qatıq

Qatıq faydalı bakteriyaları artırır, yüksək təzyiqə müsbət təsir edir.

Avakado

Avakado doymamış yağ asitləri sayəsində uzun müddət toxluq hissi yaradır.

Banan

Banan insanı uzun müddət tox saxlaya biləcək ən tutumlu meyvələrdəndir.

Süd
Süd kalsium və D vitamini qaynağı olduğu üçün imsaqda 2 stəkan içmək məsləhətdir.

Yulaf

Yulaf əzməsi tərkibindəki az şəkər və bol liflər sayəsində saatlarla tox saxlayır.

Digər Xəbərlər
Xəbər Lenti
26 Aprel 18:10 Çək və bizə göndər!
26 Aprel 01:40 "O, bizə yalan dedi"